Genom behandlingen blev Anette fri från sin migrän

Anettes liv har gått från att vara fullt av oönskade avbrott, till ett normalt liv. “Jag skulle bli oerhört förvånad om huvudvärken kom tillbaka”, berättar hon.

Kort efter att Anette fyllt 20 år började hon känna av en återkommande smärta i huvudet. Hon förstod ganska snart att det handlade om kronisk migrän, som hon försökte behandla genom smärtstillande medicin. Under åren som följde bedrev Anette dessutom en frisörverksamhet där hon tog hand om samtliga kunder, ett påfrestande jobb som inte underlättades av den dagliga smärtan.

Vid enstaka tillfällen var Anettes migrän så illa att hon varken kunde prata eller jobba. Anfallen började oftast med en smärta i käkarna som spred sig upp mot tinningarna. Det hela slutade vanligtvis med att hon kräktes och behövde ställa in resterande planer för dagen, för att sedan ägna sig åt återhämtning.

– Jag borde sökt vård, men jag lärde mig i stället att leva med den dagliga huvudvärken eftersom att jag har hög smärttröskel, och särskilt då. Men ingen ska behöva leva med att ha så ont, och i dag finns det flera sätt att behandla och motverka migrän.

Av en slump hittade Anette en väg framåt. Hon sökte vård för sina besvär, och hon hittade då en fungerande lösning.

Det är svårt för många att förstå vilken betydelse en behandling kan ha, och detta grundar sig vanligtvis i att människor sällan vet hur migrän faktiskt fungerar, menar Anette. Eftersom att kronisk migrän inte heller syns utvändigt förstår få personer vad som händer i den drabbades huvud och kropp.

– Tidigare har jag fått höra flera personer säga “skärp dig, du har så ofta ont i huvudet“ och lyckligtvis slipper jag det nu.

 

Läs mer om olika migränbehandlingar här

Tillbaka till alla artiklar